Bøger / faglitteratur til børn

Træ


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. juli 2010

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 19. juli 2010

Der udgives meget sjældent bøger for unge om materialet træ, så det er rart, der her kommer en bog om emnet. Bogen kan læses af børn fra 13 år og opefter. Det er en forholdsvis kompliceret bog med mange fagudtryk og svære begreber, som derfor kræver en del af sin læser. Bogen indgår i den nye fagbogsserie Vigtige materialer, hvor der også kommer titler om glas, metaller, papir, plast og tekstiler.

Bogen indledes med at definere træ som materiale, hvorefter den ser på menneskets anvendelse af træ fra forhistorisk tid og frem til nu afsluttende med perspektivering ud i fremtiden. Meget interessant og lærerigt. Men det er ikke altid helt let at forstå, da mange af de produkter, der indgår træ i ofte kræver en kompliceret produktionsmetode, som ikke så let kan forklares med ord. Eksempelvis processen til fremstilling af rayon.

Der sker meget sjældent, at der udgives bøger om træ som materiale for børn og unge. Det er heller ikke det mest efterspurgte emne på hverken folke- eller skolebiblioteket. Men der er et behov for bøger om emnet, som denne bog dækker udmærket.

Kompliceret bog om træ, som kræver noget af sin læser, men som samtidig dækker et behov for ny litteratur for unge om emnet.