Bøger / faglitteratur / håndbøger

Træer og buske i Danmark


Beskrivelse


Guide til de buske og træer man møder i det danske landskab. Med oplysninger om de enkelte arters kendetegn, forvekslingsmuligheder, udbredelse, vækstkrav og deres betydning for mennesket.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. apr. 2015

af

af

Peter Martin Jørgensen

d. 16. apr. 2015

Nyrevideret håndbog til Danmarks træer og buske. For naturinteresserede.

Lettere revideret udgave af Træer og buske. Bogen indledes med en kort gennemgang af danske naturtyper og en gennemgang af træer og buskes biologiske opbygning. Herefter er bogen en gennemgang af ca. 200 arter, samt lidt længere opslag for de enkelte træ- og buskslægter. Hvert art får tildelt en halv til en hel side, og akkompagneres af fire illustrationer. Disse håndmalede vignetter viser flere detaljer af hver art, som fx profil, frugter og blade. Arterne beskrives ud fra kendetegn, udbredelse og i en del tilfælde forvekslingsmuligheder. I mange tilfælde medtages også artens kulturhistorie. Bogen afsluttes med en delvist illustreret ordliste samt register.

En gennemarbejdet guide til artsbestemmelse. De korte opslag og opdelinger, gør det forholdsvist nemt at finde bestemte arter. Bogens størrelse arbejder dog imod at tage den med i lommen. De malede illustrationer er fint repræsentative og er i en klasse for sig. Sprogligt arbejdes der uden om alt for indforståede fagtermer, hvilket gør teksten letlæseligt og henvendt de fleste.

Denne udgave er en lettere revideret udgave af Træer og buskeTræer & buske i Danmark og Træer & buske i Danmark. Der er minimale tekstændringer, men denne udgave er størreDenne udgave er en lettere revideret udgave af Træer og buske og . Der er minimale tekstændringer, men denne udgave er større.