Bøger / faglitteratur til børn

Træer


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. dec. 2017

af

af

Inge Lykke

d. 14. dec. 2017

Der er millioner af træer i verden. De er forskellige. Nogle har brug for sol og varme, andre kan tåle frost og kulde. Nogle steder er der så koldt, at der ikke kan vokse træer. Til børn på 7-8 år.

Et træ består af rødder, stamme, grene, blade, frø og frugter. Træerne stræber efter at løfte bladene op i lyset. Træer, som taber bladene om efteråret, kaldes løvtræer. Andre træer har nåle i stedet for blade. De kaldes nåletræer. Træer er vigtige for mennesker, for de giver læ, skygge, og bladene laver ilt. Når et træ bliver fældet, bruger vi det fx til at bygge huse af og lave møbler. Åreringene i stammen fortæller, hvor gammelt træet er. Teksten er sat med store bogstaver, og der er stor linjeafstand. Ti linjer udgør en hel side. Lettal 15. Illustrationerne er farvefotos.

Lækkert layout som altid i serien "Min første bog". Der gives nogle helt basale oplysninger om træer, som vil være kendte for mange. Det er en bog, der er fin til den første faglige læsning. Spørgsmålet er om børnene vil finde emnet spændende nok, når de selv skal vælge bøger på biblioteket.

En anden bog om samme emne er fx Kender du skovens træer? fra 2017.