Bøger / faglitteratur

Træk vejret : åndedrætsterapi


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. sep. 2013

af

af

Jette Landberg

d. 26. sep. 2013

Henvender sig til folk, der interesserer sig for alternativer til de traditionelle behandlingsmetoder i forbindelse med psykisk sygdom som fx bipolar lidelse, for fagpersonale og pårørende, idet Gustav Hansen her viser en metode, han har anvendt i mange år, der reducerer brugen af medicin og elektrochok.

Bogen beskriver en helbredelsesmetode, rebirthing, der ved en kombination af hyperventilation, musik og kropsterapi kan resultere i en genoplevelse af ens egen fødsel og tidlige barndom med følgende afklaring og helbredelse af psykiske problemer. Behandlingsmåden er kropslig modsat samtaleterapi og virker ifølge forfatteren på forskellige lidelser som panikangst, irritabel tyktarm og anoreksi, alle lidelser der kan bunde i fx for tidlig fødsel. Gustav Hansen er Danmarks ældste praktiserende psykiater, f.1924, med erfaring fra et langt livs praksis inspireret af Stanislav Grof, han har arbejdet med metoden siden 1980. Bogen er en fuldstændig revideret udgave af hans bog fra 1997.

Stanislav Grof har selv omtalt denne metode i Fremtidens psykologi og oprindelig i Den indre rejse. Andre bøger om åndedrættet retter sig mod noget andet fx Luk din mund, der handler om en metode for astmatikere og Åndedrættet af Lotte Paarup, der handler om at få en sund krop med rigtig vejrtrækning.

Med de mange patienthistorier giver bogen et billede af, hvad det er muligt at opnå med denne absolut ugiftige og anderledes behandlingsmetode fra en erfaren praktiker.