Bøger / faglitteratur / øvelser

Træk vejret : mere ro og overskud


Beskrivelse


Om hvad vejrtrækningen betyder for krop og sind og om hvordan man bliver bevidst om vejrtrækningen, bl.a. via øvelser.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. apr. 2009

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 23. apr. 2009

Denne bog om effektiv vejrtrækning, henvender sig til dem, som ønsker at lære at trække vejret rigtigt og dermed ifølge forfatteren - få mere energi og og opnå større mental ro.

Vi trækker vejret ca. 10 millioner gange i løbet af et år, så det siger næsten sig selv, at det er vigtigt, at vi gør det rigtigt. Stig Åvall Severinsen er universitetsuddannet inden for biologi og medicin, og derudover er han firdobbelt verdensmester i fridykning, hvor det gælder om at dykke dybt eller langt. Han vil være kendt af mange fra dokumentarfilmen på DR "Drømmen om dybet" fra 2005. I dag holder han kurser og foredrag om effektiv vejrtræning og mental træning. Han er inspireret af tankegangen bag yoga og betragter verden ud fra en holistisk synsvinkel, hvor krop og sind er uløseligt forbundet. I bogen fortæller han om forskellige former for vejrtrækning, bl.a. den urolige, den normale, den udholdende, den styrkende, helbredende og lindrende. Hvert kapitel afsluttes med forslag til en række øvelser, som er nemme at udføre, og forfatteren lover, at hvis man følger hans øvelser, kan man mærke forbedringer meget hurtigt.

Inden for yoga og meditation spiller vejrtrækningen en stor rolle, og i bøger om disse emner, er der ofte kapitler om vejrtrækning, men ingen steder behandlet så uddybende som her.

For den virkelig interesserede er her en lettilgængelig og instruktiv bog i, hvordan man kan forbedre sin vejrtrækning og med forfatterens ord blive gladere og få mere energi og overskud i hverdagen.