Bøger / skønlitteratur / noveller

Trælår : noveller


Beskrivelse


Noveller om alle de ønsker og drømme, problemer og kærestesorger, venskaber og ensomhed, som drenge, teenagere og unge kan forestille sig, inden de springer ud som en slags voksne.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. sep. 2009

af

af

Michael Olsen

d. 17. sep. 2009

Novellesamlingen Trælår henvender sig naturligvis især til ældre teenagere og voksne, der i forvejen kender Jesper Wung-Sung, men er man til moderne dansk litteratur, gerne i novelleform og af den lidt mere syrede slags, så vil denne bog være et godt bud. Bagsideteksten, der blandt andet citerer fra en af novellerne, er rimeligt dækkende for indholdet og reklamerer godt for bogen.

Jesper Wung-Sung har med Trælår begået sin fjerde novellesamling, og historierne i denne bog er ligesom tidligere tit humoristiske, voldelige og noget syrede. Det fælles tema for novellerne er opvækst og ungdom, men de enkelte noveller adskiller sig meget fra hinanden i måden, dette tema bliver grebet an. Sproget i novellerne er friskt og flydende og formen er ofte ironisk og utrolig, nogle gange på en måde, der minder om Villy Sørensens noveller. En af de bedste noveller er "Forvandlingen", der er en omskrivning af Kafkas novelle af samme navn.

Udover Wung-Sungs tidligere noveller kan man sammenligne novellerne i Trælår med tilsvarende historier af for eksempel Villy Sørensen og Søren Jessen.

Trælår er en rigtig god og underholdende novellesamling, hvis historier man kan sidde og tænke over i et godt stykke tid efter endt læsning, uden at man føler, at man helt har fået styr på, hvad de handler om. Men det gør ikke noget, for de er morsomme, interessante og kan sagtens læses flere gange. Det er lykkedes Jesper Wung-Sung endnu en gang at skrive en rigtig god novellesamling.


Sentura [online]

d. 23. okt. 2009

af

af

Michael Balle Jensen

d. 23. okt. 2009


litteratursiden.dk

d. 16. jan. 2010

af

af

Michael Krarup

d. 16. jan. 2010

Novellesamling for nok en noget yngre målgruppe end mig, hvor stort set alle historier foregår ude på det absurde overdrev blandt børn og helt unge. Dødsstraffen over blærerøvens cykel, hvordan en smu...


litteratursiden.dk

d. 12. okt. 2009

af

af

Line Hoffgaard

d. 12. okt. 2009

Boys will be boys i disse tyve noveller som kredser om børn og unge, når de er værst. Trælår består af tyve noveller, som kredser om samme grumme tema, ondskabsfuldhed. Det handler om at være dømt ...


Politiken

d. 24. sep. 2009

af

af

Mikkel Bruun Zangenberg

d. 24. sep. 2009


Berlingske tidende

d. 30. okt. 2009

af

af

Per Krogh Hansen

d. 30. okt. 2009


Jyllands-posten

d. 2. feb. 2010

af

af

Erik Svendsen

d. 2. feb. 2010


Information

d. 14. jan. 2010

af

af

Helle Juhl Lassen

d. 14. jan. 2010