Bøger / faglitteratur / øvelser

Træn dig slank : styrketræning for kvinder


Beskrivelse


Gennemgår 104 øvelser specifikt til kvinder og tager derfor udgangspunkt i de særlige træk, der kendetegner kvinders anatomi og muskulatur. Alle øvelserne er detaljeret beskrevet og illustreret.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. aug. 2012

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 13. aug. 2012

Som titlen antyder henvender bogen sig til kvinder, som ved hjælp af styrketræning ønsker tips til at få en flad mave, fastere balder og stærke ben og ryg. Bogen vil også kunne bruges af instruktører ved fitnesscentre, fysioterapeuter, undervisere i idræt m.v.

Frédéric Delavier har skrevet mange bøger om styrketræning, og 2 af dem er oversat til dansk. Efter en meget kort indledning, hvor forfatteren gør rede for, hvad der er specielt for kvinder, bl.a. en større mængde fedt, og forskellene på mænds og kvinders kropsbygning, følger en lang række øvelser. Der er øvelser for balder, ben, mave og ryg. Nogle af øvelserne kan laves hjemme uden brug af hjælpemidler, men der er også øvelser, som kræver redskaber, lige fra bolde, elastikker og håndvægte til mere avancerede maskiner, som de fleste nok må gå til fitnesscentre efter. Hver øvelse bliver forklaret i tekst, og derudover er der meget detaljerede anatomiske tegninger med angivelse af de latinske betegnelser for de muskler, som bliver påvirket af øvelsen. Der er desuden forslag til, hvordan man kan variere øvelsen, og hvad man skal være opmærksom på for at undgå skader.

Styrketræning for kvinder specielt er behandlet i Styrketræning for kvinder, 2008, og Fitness for kvinder, 2005.

Øvelserne bliver forklaret i et let tilgængeligt sprog, og de supplerende oplysninger er også meget brugbare, men jeg tror, at de meget detaljerede anatomiske tegninger gør, at bogen især henvender sig til de meget seriøse og rutinerede sportsfolk og instruktører.