Bøger / faglitteratur

Træn din hvalp : sådan får du en glad og lydig hund


Beskrivelse


Om anskaffelse, pasning og pleje og om at forstå hundens adfærd så dagligdagen bliver til glæde for både mennesker og hund.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. feb. 2012

af

af

Søren Møller

d. 21. feb. 2012

For nye ejere af en hund.

I bogen kan man finde oplysninger om valg af race, indretning af hjem og have, sundhedsforhold, fodring og opdragelse af en hundehvalp. Illustreret med mange udmærkede farvefotos. Stoffet er delt ind i 7 hovedkapitler, dog således, at meget af stoffet emnemæssigt findes i hovedkapitler, hvori det logisk set ikke skulle findes. Så det kan forvirre læseren. Teksten bærer præg af den engelske original. Fx er nogle hunderacers navne oversat til navne, som ikke er de gængse i Danmark. En hvalp må, som der står, ikke tages fra tæven, når den er seks uger, men i Danmark er det først, når den er 8 uger gammel. Det er ikke almindeligt her i landet at købe en hund i en almindelig dyrehandel, eller at finde den som forvildet på gaden, sådan som teksten peger på som en mulighed. Og en hvalp i Danmark skal mærkes og registreres i hunderegisteret, når den er 8 uger gammel og ikke senest ved 4 måneders alder, som teksten siger.

Der findes flere bøger specielt om, hvordan man starter en hund fra ny. Bl.a. Irene Jarnveds Fra hvalp til hund, 2. udg. 2010, Lone Grevads Hvalpen, 2006, og Christina Ingerslevs Træn din hvalp, 2007. Derudover findes der i en lang række af generelle hundebøger meget store afsnit om hvalpens anskaffelse, pleje og opdragelse.

En rigt illustreret guide til hvordan man anskaffer, behandler og opdrager en hundehvalp. En del af bogens oplysninger er præget af den engelske original, og stoffets disponering kan virke forvirrende for læseren.