Bøger / faglitteratur

Træn som en vinder : løb, cykling, svømning, roning


Beskrivelse


Den tredobbelte OL-guldvinder i roning og ironman guider til, hvordan man kan træne optimalt med den tid, energi og økonomi der er til rådighed. Suppleret med et 24 timers konditionstræningsprogram til triatlon eller enkeltdiscipliner som løb, cykling, svømning og roning.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. mar. 2016

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 14. mar. 2016

Via egne erfaringer og ny videnskabelig forskning, giver den tredobbelte ol-guldvinder gode råd til optimering af din træning. For såvel udøvere og instruktører på alle niveauer.

Eskild Ebbesen er kendt som succesfyldt tidligere medlem af "Guldfireren" og er desuden cand.scient i idrætsfysiologi. I sin nye bog vejleder han i hvorledes man på trods af en travl hverdag, kan opbygge og vedligeholde sin styrke og kondition. Hans tese er at det ikke altid behøver at være tidskrævende, da meget af træningen kan udføres som kort men hård intervaltræning (dog kombineret med lange ture med lav intensitet). Det handler om at optimere sin træning og kunne præstere indenfor den tid og energi man har til rådighed. Hertil inddrager Ebbesen sine mangeårige erfaringer som sportsudøver og underbygger det med ny videnskabelig forskning kommenteret af professor Leif Nyholm. Der er bl.a. tips om motivation, restitution og kost. Bagerst findes et 26-ugers træningsprogram som samler bogens konklusioner.

Velskrevet og interessant bog om træningsoptimering. Ebbesens egne erfaringer kombineret med den akademiske, men alligevel lettilgængelige tilgang, sikrer bogen en særlig grad af troværdighed og aktualitet. Yderligere virker det flotte layout og de mange billeder motiverende for læsningen.

I bogen implementeres flere af Ebbesens teorier fra Tænk som en vinder. Der er skrevet mange bøger om emnet, og Ebbesen placerer sig blandt de bedste.