Bøger / faglitteratur til børn

Traktorer på arbejde


Beskrivelse


Billedbog om traktorer på arbejde i mark og skov og om de redskaber der kan spændes efter traktoren: plov og harve, gyllespreder og gylleomrører, såmaskine, jordpakker og tromle, sprøjteudstyr og endelig høstredskaber og frontlæsser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. nov. 2011

af

af

Lars Larsen

d. 9. nov. 2011

En flot billedbog om traktorer og påhængte arbejdsredskaber. Til billedlæsning, samtale og sprogstimulering for de 3-6-årige, billedlæsning i indskolingen og selvlæsning fra 9 år, hvis interessen stadig er der eller pligten kalder.

30 sider med billeder af traktorer med påhængte redskaber på arbejde i mark og skov. Efter en kort introduktion med oplysninger om priser, mærker og lidt teknik beskriver bogen nogle af de redskaber, der kan spændes efter traktoren: Plov og harve, gyllespreder og gylleomrører, såmaskine, jordpakker og tromle, sprøjteudstyr og endelig høstredskaber og frontlæsser. Til allersidst skovvogn med kran og en græsklipper. Der er fin sammenhæng mellem billeder og tekst. De flotte farvefotos lægger op til samtale og den letlæste tekst giver gode forklaringer. Indbydende omslag med en jordpakker på forsiden og en såmaskine på bagsiden.

Peter H. Petersen er kendt for en række fotobøger om maskiner og køretøjer som kan opleves i det danske landskab. Et godt supplement til den meget mindre Maskiner på marken (2011/19) og til oversatte titler som Traktoren, (2011/01).

En flot billedbog om traktorer og redskaber på danske marker. God til oplæsning, samtale og sprogstimulering for de 3-6-årige.