Bøger / faglitteratur til børn

Traktortræk


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. sep. 2010

af

af

Lars Larsen

d. 9. sep. 2010

En bog om traktortræk til børn fra 9 år. Egnet til faglig læsning i 3.-4. klasse, og der er lærervejledning og spørgsmål på forlagets hjemmeside. Også velegnet til fritidsbrug.

En levende og engageret introduktion til traktortræk. En konkurrencesport, der dyrkes af mekanikinteresserede børn fra 8 år og voksne. Bogen kan ikke bruges som manual, men den giver et indtryk af det arbejde der er med maskinerne, som bliver ombygget, så de kan trække op til 24 tons mindst 100 meter. I 3 afsnit fortæller den lidt traktortrækhistorie, om de forskellige kategorier og klasser - også havetraktortræk, om tilladte forbedringer af ydeevnen og om slæden med de mange tons jern. Vi er med til kapløb om at nå frem til "Full Pull" og videre til "Pull Off". Der er 5 korte interviews med unge udøvere af sporten, heraf et med Karina Hornsyld, som er faglig konsulent på udgivelsen. Fælles for dem alle er viljen til sejr og glæden over at arbejde med maskinerne. Til sidst er der 4 sider med faktaoplysninger om 8 seje traktorer samt litteraturhenvisninger og webadresser. Bogen er let at læse og sproget levende. Skarpe farvefotos med informative billedtekster supplerer teksten og tilfører nye oplysninger. Godt omslag og appellerende bagsidestekst.

Der er billeder af traktortrækmaskiner i de fleste traktorbøger for målgruppen, men det er den første selvstændige bog om emnet.

En god og engageret bog om traktortræk, som giver en god introduktion til arbejdet med maskinerne og livet på traktorbanen.