Bøger / skønlitteratur / roman

Trange tider i Hope River


Beskrivelse


Becky Myers er sygeplejerske og ikke meget for fødsler, men under depressionen i 1930'ernes USA må hun tage det arbejde, hun kan få. Altså må hun ty til forefaldende arbejde og også bistå sin jordemoderveninde Patience Murphy med fødslerne i Hope River.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. aug. 2015

af

af

Lone Krøgh

d. 12. aug. 2015

Husker du Jordemoderen fra Hope River ? Så glæd dig til denne selvstændige efterfølger, der også er en dejlig varm og optimistisk feel good roman.

Vi er i West Virginia i 1934, hvor depressionen har ramt det lille samfund Hope River hårdt. Der er arbejdsløshed, mangel på penge, på mad og nogle gange også på håb. Sygeplejersken Becky Myers er efter et par års fravær vendt tilbage til området, og med under sine beskyttende vinger har hun doktor Blum, der tilsyneladende har mistet forstanden. Heller ikke til Becky er der regulært arbejde at få, så mere af nød end af lyst bistår hun sin gamle veninde, jordemoderen Patience Murphy, med fødsler. Hun bliver aflønnet med naturalier og nogle gange også med rede penge, ligesom hun får indblik i mange forskellige skæbner.

En underholdende, letløbende og hjertevarm roman, der i kraft af vedkommende og jordnære temaer som familie, liv, død, kærlighed og kampen for det daglige brød vil appellere til mange især kvindelige læsere.

Kan sammenlignes og anvendes helt på linje med Jordemoderen fra Hope River, som den kan læses uafhængigt af. Man kunne også kalde den en slags "Det lille hus på prærien" for voksne.


litteratursiden.dk

d. 3. sep. 2015

af

af

Jette S. F. Holst

d. 3. sep. 2015

Et land og en mand hårdt ramt af depression i 30’ernes USA og en ung kvinde, som kæmper for at holde sammen på det hele. Et livsbekræftende og bevægende drama, som aldrig bliver banalt. Jeg har ikke t...