Bøger / skønlitteratur / roman

Transit


Beskrivelse


En kærlighedshistorie mellem en ung pige og en noget ældre, gift mand. Det er intenst i starten, men deres forskelligheder på alle niveauer stopper det til slut. Følsomt fortalt udviklingshistorie om et forhold og om en pige, der bliver voksen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. okt. 2012

af

af

Beth Høst

d. 24. okt. 2012

Hovedfiguren er en ung kvinde i 20'erne, men udtryksmåden er egentlig ikke "ung", derfor vil jeg ikke definitivt kalde målgruppen "unge kvindelige læsere", selvom de nok bedst vil kunne spejle sig i universet. En fin sprogbehandling gør fortællingen almen, men den retter sig trods alt nok mest mod de kvindelige læsere.

Det er den unge forfatters debut. Bogen udkom i Norge i 2010 og fik fine omtaler, nogen mente, hun skulle slippe tøjlerne mere. Historien fortælles af en ung kvinde, der efter 5 år i Paris netop er vendt hjem til Oslo. Hun vil gerne genoptage forbindelsen til sin mor og søster. Faderens dødsfald da hun var 12, igangsatte nok hendes fremmedgørelse og rastløshed. I Paris fik fortælleren arbejde på et advokatkontor og indledte snart et hedt forhold til den ene ejer, Simon, en gift fyr i 40'erne. Da hun opdager, at han skal have barn nr 2 med sin kone, forlader hun brat ham og Paris, tager hjem og får et job i en bar. Så kommer Simon pludselig på besøg. Hvad vil han? Og især hun? Sproget er let, ubesværet på en særegen måde, så læseren flyder med ind i historien. Relationer til familie, bekendte, kolleger og til Simon fornemmes via de umærkeligt skiftende nuancer i sproget. Historiens udvikling og afrunding til slut fungerer troværdigt.

Svært at finde jævnaldrende danske kvindelige skribenter at sammenligne med, de skriver mere kontant, stilen her ligner nærmest en ældre, rutineret forfatters, norske avisomtaler sammenligner med M. Duras.

Interessant og anderledes debut.


Berlingske tidende

d. 29. dec. 2012

af

af

Eva Pohl

d. 29. dec. 2012


Jyllands-posten

d. 23. dec. 2012

af

af

Anne Randbo Back

d. 23. dec. 2012