Bøger / skønlitteratur / roman

Transit


Beskrivelse


Gennem mødet med en række almindelige mennesker og deres livsberetninger, tegner der sig et fragmenteret portræt af forfatteren Faye, som efter sin skilmisse er flyttet til London for at genfinde fodfæstet i livet.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. okt. 2019

af

af

Line Hoffgaard

d. 29. okt. 2019

Rachel Cusk fortsætter historien om forfatteren Faye og de menneskeskæbner, hun træffer på sin vej. Anbefales bredt til læsere af nyskabende kvalitetslitteratur.

Anden del af trilogi, hvor første del er Omrids. Forfatteren Faye flytter efter sin skilsmisse ind i en faldefærdig bolig i London. Romanen følger Fayes hverdag under renoveringen af boligen med håndværkere i hjemmet og ondsindede underboer, til middage med venner, til forfatterforedrag og når hendes to drenge ringer til hende. De mennesker, Faye møder, fletter en række livsfortællinger ind i romanen. Faye er en god iagttager og lyttende, men ytrer sig sjældent selv. I fragmenter får man et indblik i en midaldrende kvinde i transit mellem den gamle og nye tilværelse.

Rachel Cusk udviser et stort talent for at udfolde hverdagens almindelige menneskeskæbner, hvor samtaler og scener er så troværdige og detaljerede, at man føler, man sidder med til bords. Den utæmmede aggressivitet løber som en underliggende tematik, men romanen har også lune og humor. Et særligt fortællemæssigt greb i romanen er, hvordan hovedpersonen skjuler sig bag bipersonernes historier. Rachel Cusk er et særdeles spændende bekendtskab og noget af det mest originale indenfor engelsk litteratur i tiden.

Cusk mestrer at beskrive almindelige menneskers livshistorier med psykologisk indsigt ligesom Siri Hustvedt, Alice Munro og Marilynne Robinson.


litteratursiden.dk

d. 28. nov. 2019

af

af

Mai Villadsen Ruby

d. 28. nov. 2019

Tryllebindende 'Transit' er anden bog i Rachel Cusks trilogi om den fraskilte forfatter Faye, og hvis du ikke har læst første bog, ’Omrids’, endnu – så gør det! Faye er i gang med at fylde nyt indhold...


Ugeskrift for læger [online]

d. 25. maj 2020

af

af

Lene Agersnap

d. 25. maj 2020


Politiken

d. 24. nov. 2019

af

af

Jes Stein Pedersen

d. 24. nov. 2019


Kristeligt dagblad

d. 6. dec. 2019

af

af

Nils Gunder Hansen

d. 6. dec. 2019


Weekendavisen

d. 20. dec. 2019

af

af

Linea Maja Ernst

d. 20. dec. 2019


Standart

Årg. 34 nr. 1 (2020)

af

af

Anna Rosenkrands Uldall

Årg. 34 nr. 1 (2020)