Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Trappen til helvede


Beskrivelse


Krimi. Mads bliver bortført af nogle mystiske mænd på en mørk villavej. Heldigvis tager hans venner Emma og Simon affære og ved fælles hjælp lykkes det dem at finde Mads og opklare mysteriet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. aug. 2010

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 9. aug. 2010

Ny bog i den populære serie Let krimi (mellemsvær) for børn og unge fra 4. klasse (10-14 år). Bogen kan bruges til læsetræning og lystlæsning.

Mads' hund forsvinder en aften, han lufter den. En aften, hvor han har fest derhjemme med sine venner, ser han nogle mystiske mænd på en af villavejene. Da han prøver at finde ud af, hvad de laver, bliver han slået ned og bortført. Heldigvis bliver Emma, som han har et godt øje til, opmærksom på, at Mads er forsvundet fra festen, og sammen med hans gode ven Simon ser de netop, at Mads bliver kastet ind i en varevogn og kørt bort. Deres snarrådighed fører dem til nogle gamle fabriksbygninger. Emma forsvinder, men det lykkes Simon at finde en indespærret Mads. I sidste øjeblik ankommer politiet. Det viser sig, at forbryderne har fanget hunde og brugt dem til forsøg. Mads' afkræftede hund bliver reddet. Den dialogfyldte bog er skrevet hæsblæsende spændende fra første side. Bogen er skrevet i 19 kapitler med en kort indledning. Forsiden, som viser de to børn på vej ned af en uhyggelig trappe, er meget fængende. Forfatteren har skrevet en del gysere, fx Liget der forsvandt, 2010.

Bogen ligner de andre i serien med hensyn til opbygning, genre og layout. Den er nr. 28 udgivet i serien, hvor bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden.

En letlæst krimi, som er hæsblæsende spændende fra første til sidste side. Læsergruppen kan let identificere sig med bogens personer og deres sorg over at miste et kæledyr på mystisk vis.