Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tre i et træ


Beskrivelse


Vi følger tre børn i børnehaveklassen. Tilde på 6 år introducerer sine to drengevenner fra børnehaveklassen til kristendommen gennem besøg i kirken, søndagsskolen og i mødet med den seje gamle dame Pimper-Nelly.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. sep. 2015

af

af

Ingelise Blom Hansen

d. 30. sep. 2015

Pigen Tilde introducerer sine to drengevenner til kristendommen gennem lege, besøg i kirken, søndagsskolen og i mødet med den sjove gamle dame Pimper-Nelly. Højtlæsningsbog med et kristent livssyn for de 5-7-årige.

Erland, Steen og Tilde er venner. Det er godt at være tre, da det er Guds tal. Vi følger børnene gennem deres første år i skole, men følger samtidig også kirkeåret fra advent til pinse. Tilde fortæller drengene om Jesus og får dem med i kirken, hvor Tildes far er organist. Han kender mange historier om Gud og læser skabelsesberetningen for drengene, som forestiller sig alle dyrene. Undervejs bliver Erlands mormor syg af kræft, og han lærer om bønnen. Drengene deltager i deres første nadver. Til hvert af de 24 kapitler er der en helsides illustration i farver. Undervejs i fortællingen er der uddrag fra Biblen.

Bogen har et tydeligt kristent livssyn og et formidlende sigte. Bogen er oversat fra svensk og enkelte af de beskrevne kirkelige ritualer adskiller sig fra den danske folkekirke. Fx omtales dåbslyset, der tændes ved dåben. Fortællingen om børnene fungerer fint. De er almindelige børn som leger, men samtidig er de optaget af troen. Er velegnet til højtlæsning og samtale i familien og søndagsskolen.

Bibelselskabet udgiver flere bøger for børn fx Fredriks flyverdragt.