Bøger / skønlitteratur / roman

Tre stærke kvinder


Beskrivelse


Tre små fortællinger om kvinder og en enkelt mand, der alle ønsker sig noget mere af livet. De er hver især fanget i magtesløshed og kan ikke finde vej ud af deres håbløse situationer.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. apr. 2011

af

af

Katja Larsen

d. 19. apr. 2011

En stærk roman til den eftertænksomme læser.

Marie Ndiaye er af fransk-senegalesisk afstamning og modtog i 2009 den franske litterære udmærkelse Goncourt-prisen for denne roman. Tre stærke kvinder er tre små skæbnefortællinger der hænger sammen på en diskret og subtil måde. Første historie handler om Norah, bosat i Frankrig, som hentes tilbage til Afrika af sin far, fordi denne er gået til grunde og har taget broderen med i faldet. Anden historie handler om Rudy der døjer med en fanatisk mor og egen skyldfølelse over at have taget sin afrikanske kone med til Frankrig under falske forudsætninger. Tredje historie er om enken Khady, der udstødt af svigerfamilien, søger Europa og håb. En virkelig velskrevet roman om magtesløshed og selvransagelse og de til tider besværlige forhold til familie og andre nære relationer.

Det er en virkelig stærk roman om de barske sider af livet i stil med fx Yacoubians hus og Et glas mælk, tak. Fortællemæssigt kobler forfatteren de tre historier sammen ganske diskret, lidt ligesom Mette Thomsen gør i Af en superhelts bekendelser.

En velskrevet roman om magtesløshed og et spinkelt håb om et andet liv i Europa. Der er bestemt ikke tale om en roman i den lette genre. Tre stærke kvinder summer af usagte forløsende ord mellem mennesker. Der er en melankolsk, lidt dyster stemning i romanen.


litteratursiden.dk

d. 23. maj 2011

af

af

Anny Skov Madsen

d. 23. maj 2011

Håb og håbløshed præger en modig og vibrerende skrevet fortællingskreds om mennesker, hvis skæbner krydser spor mellem Europa og Afrika. Det er stærkt, sanseligt og uforglemmeligt. Frankrig og Senegal...


Berlingske tidende

d. 14. juni 2011

af

af

Eva Pohl

d. 14. juni 2011


Weekendavisen

d. 8. juli 2011

af

af

Lars Bonnevie

d. 8. juli 2011Informationer og udgaver