Bøger / faglitteratur

Tre uger i Juli


Beskrivelse


16 personlige fortællinger om Touren og livet som cykelrytter. Cykelfans vil glæde sig over bogens små velkendte anekdoter og nye vinkler på emnet.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. juni 2022

af

af

Anette Brinkløv Liebmann

d. 10. juni 2022

16 personlige fortællinger om Touren og livet som cykelrytter. Cykelfans vil glæde sig over bogens små velkendte anekdoter og nye vinkler på emnet.

16 tidligere danske professionelle ryttere beskriver, i denne interviewbog, deres møde med verdens største cykelløb. Vi hører om starterne, styrtene og hvad der sker på hotelværelset efter løbet. Stemningen på holdet når der tabes eller vindes, taktikmøder og holdskifte er også en væsentlig del af denne bog, der giver et vindue til cyklingens verden. Derudover har Tonny Vorm skrevet om tre ældre ryttere, der også har været væsentlige for dansk cykelsport og bagerst i bogen er en liste over hvilke danskere der har deltager i Tour de France og hvilket år.

Bogen er interessant læsning, måske især om de mindre profilerede eksryttere som fx Lars Michaelsen. De enkelte rytteres fortællinger er meget forskellige, nogen lader os komme tæt på, mens andre holder igen i forhold til den personlige vinkel på tiden som professionel. De tidligere ryttere der nu er sportsdirektører og som derfor også ser løbet med de briller, giver en god krølle på historien.

Hvis du brænder efter mere viden om de danske tourryttere er bogen De danske Tour de France-helteRolf Sørensen præsenterer Tour de FranceSidste tour et godt bud, mens bøgerne Rolf Sørensen præsenterer Tour de France og Sidste tour giver et bredere perspektiv på løbetHvis du brænder efter mere viden om de danske tourryttere er bogen De danske Tour de France-helte et godt bud, mens bøgerne og Sidste tour giver et bredere perspektiv på løbetHvis du brænder efter mere viden om de danske tourryttere er bogen De danske Tour de France-helte et godt bud, mens bøgerne Rolf Sørensen præsenterer Tour de France og giver et bredere perspektiv på løbet.


Berlingske tidende

d. 5. juni 2022

af

af

Christian Nørgaard Larsen

d. 5. juni 2022


Jyllands-posten

d. 25. juni 2022

af

af

Mikael Jalving

d. 25. juni 2022