Bøger / skønlitteratur / roman

Treenighed : 1454-1461


Beskrivelse


Englands store slægter slås om magten, intrigerne tager fart og slagene ruller over slagsmarken. Vi er i 1400-tallet og slaget om kongemagten er i fuld gang.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. aug. 2015

af

af

Camilla Sejerøe

d. 18. aug. 2015

To store engelske slægter slås om at vinde kongetronen i 1400-tallets England. Det er en kamp på liv, død - og ære! For den historisk interesserede læser.

Dette er anden del i serien om Rosekrigene, der fandt sted i England midt i 1400-tallet. Første del var Stormfugl, der omhandler første del af perioden. Persongalleriet er det samme, men vægten er flyttet til Margrethe, Kong Henriks dronning. Vi ser dog sagen fra flere sider. Iggulden skriver koncentreret om det politiske og krigsmæssige spil. Forsiden er illustreret med de to slægters roser - de samme som på 1.del. Conn Iggulden har skrevet askillige historiske romaner over forskellige historiske begivenheder.

Romanen lægger sig fint til forfatterens øvrige, og vinder med en spændende historie læserne. Man skal holde tungen lige i munden for at følge de mange intriger, slægternes indbyrdes forhold og navne, samt spring fra den ene til den anden side. Slag og slagsmål fylder en del, ligesom beskrivelser af udstyr og våben.

Dette er som nævnt 2. del af serien, og lægger sig derudover fint til forfatterskabet som sådan. Philippa Gregory har også skrevet om den engelske adels mange intriger, men med vægt på de indre linjer og de enkelte personer.


litteratursiden.dk

d. 21. nov. 2015

af

af

Helle Post

d. 21. nov. 2015

Højspændt, intelligent og medrivende drama fra 1400-tallets England, hvor de to store slægter starter Rose-krigene. Dette er andet bind i trilogien om Rose-krigene i England. Slægterne Lancaster og Y...