Bøger / faglitteratur til børn / mønstre

Trefarvet malebog : tegn alt med rød, sort og blå kuglepen


Beskrivelse


Om at tegne med kuglepen i farverne rød, sort og blå. Med anvisninger til, hvordan man laver skygger og tegner ud fra små objekter og skabeloner. Motiverne veksler mellem små figurer, dyr og ansigter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. sep. 2016

af

af

Lotte Klemens Thomhave

d. 7. sep. 2016

Hip malebog med inspiration til kuglepentegninger i farver. For unge og voksne med interesse for at tegne eller for at stresse af.

Bogen indeholder instruktioner til at tegne med kuglepen i farverne rød, sort og blå. Der er anvisninger til, hvordan man laver skygger og tegner udfra små objekter og skabeloner. Motiverne veksler mellem små figurer, dyr og ansigter. Der er også forslag til at tegne oven på andre ting som fx aviser og postkort. Hver instruktion indeholder en illustration, der viser, hvordan tegningen kan bygges op i forskellige trin. Bogen opfordrer til en umiddelbar tilgang: "Tænk ikke for meget over, hvad du tegner, lad dig bare rive med og lav kruseduller derudaf". Forfatteren er uddannet illustrator fra Kingston University i 2000.

Inspirerende malebog, der er skrevet i en legende og antiautoritær stil. Instruktionerne virker nemme at gå til for både nybegyndere og øvede. Asger Jorn brugte lignende umiddelbare metoder og malede også ovenpå andre malerier.

Sarah Skeate har også udgivet: Doodle Drawing: Imagine, Explore, Create, der ikke er oversat. På dansk findes der kun få titler, der har en lignende legende tilgang. Men Glad med zentangle er lidt i samme stil som denne malebog.