Bøger / skønlitteratur / roman

Trekant


Beskrivelse


Er det okay at blive rasende over sin mands utroskab, når man selv er trådt ved siden af et par gange? Er en trekant med elskerinden en brugbar løsning? Maria må finde ud af, hvad hun selv ønsker af livet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. juni 2018

af

af

Maria Sjøblom

d. 15. juni 2018

Er det okay at blive rasende over sin mands utroskab, når man selv er trådt ved siden af et par gange? Er en trekant med elskerinden en brugbar løsning? Utroskab, veninder og livskrise i et underholdende hverdagsdrama for især kvindelige læsere.

Maria elsker sin mand, Jakob. Hun elsker deres børn, deres lækre hus og ubekymrede livsstil. Men er det nok og hvor blev deres vilde sexliv af? Da Maria opdager at Jakob er hende utro åbner det for helt nye handlemuligheder. Vennerne Nikolaj og Helene holder sig ihvertfald ikke tilbage fra at foreslå alt fra spionage til en lesbisk affære. Alligevel må Maria finde sin egen vej for ikke at blive taberen et trekantsdrama, der truer med at løfte sløret for hendes egne hemmeligheder. Selvstændig fortsættelse af danske Mikkel Jønssons debutroman Udspring.

Skøn ægteskabelig tour de force gennem de mange vildveje, et langvarigt ægteskab nemt kan til ende i. Her er en kvinde, der står ved sin lyst og egne behov - og lur mig om ikke mange danske kvinder, vil kunne genkende sig selv i Marias nøgterne overvejelser. Mikkel Jønsson formår at levere en underholdende kvindelig hovedperson helt uden distancerende forbehold, mens sproget flyder lækkert over siderne. Her er skruet lidt ned for humoren i forhold til den første roman, hvilket klæder historien.

Det ottende bud af Lisbeth Brun er en både lidt mere jysk og mere traditionel roman med utroskab som tema.