Bøger / faglitteratur

Tribaliseringen af Europa : et forsvar for vores liberale værdier


Beskrivelse


Nationalisme, lukkede grænser og et demokrati under pres, hvad betyder det for Europas fremtid? Debatbog om tribalisering i Europa og dens betydning.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. feb. 2020

af

af

Anette Brinkløv Liebmann

d. 20. feb. 2020

Nationalisme, lukkede grænser og et demokrati under pres, hvad betyder det for Europas fremtid? En debatbog om tribalisering i Europa og dens betydning. For alle politisk og samfundsinteresserede læsere.

Marlene Wind lægger i bogen op til en debat om Europas fremtid og følgerne af den tribalisering hun beskriver i konkrete eksempler: Brexit, Catalonernes løsrivelse fra Spanien og det voksende pres på demokrati, ytringsfrihed og retsstaten i Øst og Centraleuropa. Hun diskuterer om det liberale demokratiet er i fare og om folkevalgte ledere via populisme er ved at ødelægge demokratiet indefra.

Wind skriver ligefremt og vedkommende om de problematikker hun ser i Europas nutid og fremtid. Det er et interessant indspark i en debat, der ofte virker fjern for almindelige mennesker. I bogen formår forfatteren via konkrete eksempler, at gøre stoffet tilgængeligt, uden at miste det høje faglige niveau.

Forslag til videre læsning og yderligere perspektivering er Hvorhen Europa?Hvad nu EU?Endestation Europa, Hvad nu EU? og Endestation Europa. Alle tre bøger diskuterer Europas videre politiske udvikling, både som et samlet Europa og i enkelte landeForslag til videre læsning og yderligere perspektivering er Hvorhen Europa?, og Endestation Europa. Alle tre bøger diskuterer Europas videre politiske udvikling, både som et samlet Europa og i enkelte landeForslag til videre læsning og yderligere perspektivering er Hvorhen Europa?, Hvad nu EU? og . Alle tre bøger diskuterer Europas videre politiske udvikling, både som et samlet Europa og i enkelte lande.


litteratursiden.dk

d. 3. juni 2020

af

af

Per Eilif Månson

d. 3. juni 2020

Skræmmende og veldokumenteret læsning giver vigtig indsigt i, hvordan Europas liberale værdier er under pres. Tribalisering er i denne bog forstået som antiglobalisme og identitetspolitik, som det bla...


Kristeligt dagblad

d. 13. mar. 2020

af

af

Jes Fabricius Møller

d. 13. mar. 2020


Jyllands-posten

d. 8. mar. 2020

af

af

Flemming Østergaard (f. 1948)

d. 8. mar. 2020


Information

d. 28. feb. 2020

af

af

Ditte Maria Brasso Sørensen

d. 28. feb. 2020