Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tricktyve i byen


Beskrivelse


Kevin er ude at shoppe med sin mor. Da mor skal betale er pungen væk. Mon de piger mor tidligere stødte sammen med har stjålet den? Sammen med Dina tager Kevin tilbage for at udspionere pigerne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. apr. 2019

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 3. apr. 2019

De skarpe mini-detektiver Kevin og Dina involveres i to nye sager, der begge omhandler tyveri. 8-10-årige, der mangler spændende og letlæste bøger, vil være i godt selskab her.

Kevin og Dina bor i samme opgang og er bedste venner. De er begge nysgerrige - og så elsker de at løse mysterier. I "Tricktyve i byen" bliver Kevins mor bestjålet, mens de sammen er ude og shoppe. Kevin mistænker de to piger, der tidligere på dagen stødte ind i mor. Sammen med Dina tager han ind til byen og ligger sig på lur. I "Skjulesteder" opdager Kevin og Dina en skøn hule i et stort klatretræ bag skolen. De kan sidde helt i skjul i hulen og nyde udsigten. Pludselig dukker der to mænd op, der tilsyneladende ikke har helt rent mel i posen; med en spade graver de et stort hul og gemmer en pose deri. Mon ikke politiet kunne være interesserede i indholdet? Kevin og Dina er i al fald. Forfatter og illustrator er begge svenske og serien tæller nu 5 bind.

Rigtigt gode og spændende historier, der er velegnede til nye læsere; de korte sætninger er letlæste, med luft omkring linjerne, og de farverige illustrationer passer godt til handlingen. Bindene i serien kan læses uafhængigt af hinanden.

De øvrige bind i serien vil være sikre hits hos børn med hang til mysterier og detektivhistorier, ligesom serien om LasseMajas detektivbureau, fx Slotsmysteriet, der også passer fint til aldersgruppen, hvad angår spændingsniveau og læsevenlighed.