Bøger / faglitteratur

Triggerpunktterapi : smertelindring gennem selvbehandling


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. juni 2010

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 3. juni 2010

Bogen er for enhver smertepatient, der vil kaste sig ud i egen smertebehandling, men grundet omfang og detaljeringsgrad nok især egnet for fysioterapeuter, massageterapeuter, kiropraktorer og andre behandlere, der griber fat for at afhjælpe folks smerter.

Forfatteren havde arbejdet i 40 år med en succesrig virksomhed, da han opgav den for at blive behandler. Han havde selv oplevet, hvad smerter gør ved livskvaliteten og opdaget, hvordan han kunne bringe dem til ophør. Bogen er skrevet i samarbejde med hans datter Amber. Triggerpunktterapi er en muskelbehandling, som er effektiv til at få løsnet muskelspændinger. Ved overbelastning af muskler kan der forekomme irritation af punkter i musklen, hvor der er mange nerveender samlet. Behandlingen går ud på at finde "triggerpunktet" (nogle særlige fibre i musklen) til en spændt eller smertende muskel og trykke eller massere punktet, til smerten slipper. Bogen gennemgår behandlingen generelt og specifikt for de enkelte kropsdele og smertetilstande. Metoden kan bruges ved mange forskellige typer af smertetilstande. Bogen er tekstrig, men rummer også gode, klare tegninger, der viser muskler, muskelgrupper og triggerpunkter.

Jeg kan ikke finde andet om triggerpunktterapi, selvom det er en velkendt behandlingsmetode blandt fx fysioterapeuter og andre lignende behandlere.

Omfangsrig bog om behandlingen triggerpunktterapi. Kan bruges af smertepatienter, fysio-, zone-, massageterapeuter og andre, der arbejder med kroppen.