Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Trine og juletræet


Beskrivelse


Trine er med sin storebror Robert i skoven. Trine skal finde et juletræ. Det er svært at finde det flotteste træ. Det er Robert, som skal fælde træet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. maj 2015

af

af

Inge Lykke

d. 26. maj 2015

I de tre bøger kan du læse om Trine, som leger med sin bamse, om hvordan hun vælger et flot juletræ, og om en dag hvor hun er i zoo sammen med sin storebror Robert og pludselig ikke kan finde ham. Til børn fra 6-8 år.

Bøgerne består af 12 sider. På hver side er en stor farvet tegning, og nederst står teksten med meget store typer. Der er fra en til fire linjer tekst. Der er en del ikke lydrette ord som fx tager, regner, julekager, færdig, leger. Bogens sider er lavet af kraftigt papir.

Tegningerne er sat på hvid baggrund, hvilket giver bogen et lidt ferskt udseende. Bogen henvender sig i handling til den yngste del af aldersgruppen, men indeholder samtidig ord, der vil være svære for dem at læse. Bøgerne rammer ikke helt målgruppen.

Serien om Mi og Mo fx Mi og Mo i SøbyEn nød til Ras fra 2011, handler også om zoo og om at blive væk. Serien om Ris og Ras fx En nød til Ras fra 2012, handler om jul og skoven. De her nævnte bøger er lydrette. Det er de nye bøger ikkeSerien om Mi og Mo fx Mi og Mo i Søby fra 2011, handler også om zoo og om at blive væk. Serien om Ris og Ras fx fra 2012, handler om jul og skoven. De her nævnte bøger er lydrette. Det er de nye bøger ikke.