Bøger / skønlitteratur / roman

Tripel salto


Beskrivelse


Krimi. Den klassiske dødssynd "vellyst" får frit spil i byen Haubjerg, da en dansk/japansk gymnast sætter hormonerne i kog hos byens mandlige befolkning, og privatdetektiven Daniel Dreyer må stå for efterforskningen af den medfølgende kriminalitet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2019

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 5. nov. 2019

I sin krimiserie med udgangspunkt i de klassiske syv dødssynder er forfatteren nået til "vellyst". Og netop sex, begær og liderlighed er nøgleord i en historie som atter har privatdetektiven Daniel Dreyer som hovedperson. Bredt til krimilæsere.

Vi befinder os i Haubjerg. I byen er netop etableret et sportscollege. Som studerende kommer en meget ung dansk/japansk gymnastikpige fra verdenseliten med hede drømme om at udføre det umulige spring en "tripel salto". Men uden måske bevidst at vide det sætter den unge spændstige gymnast hormonerne i kog hos byens voksne mandlige befolkning. Det synes at være en eksplosiv situation, hvor dødssynden vellyst får en ny og konkret virkelighed. Sakura Toft hedder hun og i bogen fortælles: "Målt på bare fødder var Sakura blot 152 centimeter. Til gengæld var hun - efter de fleste målestokke - en ualmindelig smuk kvinde i svøb". Sakura betyder "kirsebærblomst" på japansk. Er der mon andet og værre kriminalitet på spil i Haubjerg end vindueskiggere, sexvideoer og seksuelle overfald, og er der brug for Daniel Dreyers deduktive evner? Romanen kan læses uafhængigt at de andre i forfatterens serie.

Underholdende samfundssatirisk krimi, hvor beskrivelsen af byens miljø med vellysten som en skjult, men effektiv kraft, fænger.

Samme tema i krimien SyvSyv nætter, som er filmatiseret. Om dødssyndernes moderne virkelighed findes fx også nætter, som dog ikke er en krimiSamme tema i krimien Syv, som er filmatiseret. Om dødssyndernes moderne virkelighed findes fx også , som dog ikke er en krimi.