Bøger / skønlitteratur / roman

Tritonus : en skærgårdsfortælling


Beskrivelse


Den finske stjernedirigent Thomas Brander flygter fra et hektisk turne- og privatliv ud i sit sommerhus i den finske skærgård. Sammen med naboen Lindell konfronteres han med sit liv og sine valg, for i et lille samfund kan ingen gemme sig.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. juli 2020

af

af

Michael Linde Larsen

d. 31. juli 2020

Et musikalsk og litterært mesterstykke om stjernedirigenten Thomas Brander og hans møde med sig selv og den finske skærgårdsprovins. Alle romanlæsere, specielt de musikalske, vil være i godt selskab med denne stille fortalte historie med de store følelser.

Dirigenten Brander har flere forliste parforhold bag sig og nærmer sig sin karrieres efterår. Han har søgt roen i den afsidesliggende by Ravais, hvor han har ladet opføre et større sommerhus med navnet "Casa Tritonus". Naboen Lindell spiller popmusik i det lokale orkester Rainbow, og da de to bliver venner, er Brander snart en del af det lokale samfund på godt og ondt. Begge mænd har ting at slås med i privatlivet, men gennem musikken opstår en forståelse af hinanden og af livet.

Det er en romansymfoni af en bog fyldt med kunst, følelser, tvivl og længsler, men ikke mindst fyldt med masser af klassisk musik. Brander er et produkt af det moderne menneskes rastløshed og ensomhed. Kun i musikken finder han hvile. Men i et lille samfund kan han ikke gemme sig, hverken for sig selv eller de lokale beboere. Historien er fortalt i et nuanceret sprog og med en stor indlevelse. Kjell Westö formår at underholde, samtidig med at han diskuterer kunst og tegner et nænsomt og sympatisk portræt af et lille samfund og dets indbyggere.

Med sine meget fine og nuancerede portrætter af mænd, kan Kjell Westö minde om både Dag Solstad, Jens Christian Grøndahl og Per Petterson, fx Mænd i min situation.


litteratursiden.dk

d. 31. aug. 2020

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 31. aug. 2020

Stærke psykologiske portrætter af to mænd sidst i 50’erne, der har musikken tilfælles og mødes i en lille by i den finske skærgård. Kjell Westö har for en gangs skyld forladt Helsingfors og henlagt h...


Politiken

d. 22. aug. 2020

af

af

Jes Stein Pedersen

d. 22. aug. 2020


Berlingske tidende

d. 21. aug. 2020

af

af

Jørgen Johansen (f. 1941)

d. 21. aug. 2020


Jyllands-posten

d. 25. aug. 2020

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 25. aug. 2020


Weekendavisen

d. 21. aug. 2020

af

af

Arne Hardis

d. 21. aug. 2020


Information

d. 21. aug. 2020

af

af

Marie Louise Kjølbye

d. 21. aug. 2020


Standart

Årg. 35 nr. 2 (2021)

af

af

Mathilde Ravn Melvang

Årg. 35 nr. 2 (2021)