Bøger / faglitteratur

Trivsel i det moderne børneliv : stress og mestring


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. juni 2015

af

af

Mette Fersum

d. 4. juni 2015

En bog til børnefamilier der ønsker viden om hvordan børn reagerer og mestrer stress i forskellige situationer. Den er også meget velegnet til fagpersoner der arbejder med børn.

Forfatterne er hhv. børnepsykolog, sygeplejerske og familierådgiver. Et stigende antal børn oplever at blive ramt at stress og mistrives. Som udgangspunkt er det vigtigt at man lægger mærke til om et barn ændrer adfærd i hverdagen. Bogen kommer rundt om emner som stress og hvad det gør ved børn, mistrivsel, kompetenceudvikling, forældrenes ansvar, skilsmisse, sorg, angst osv. Igennem hele bogen er der beskrivelser af børn med mange forskellige problemstillinger, beskrevet i konkrete situationer og med tilhørende mulige løsninger. Ligeledes er der beskrivelser af hvordan trygge og sunde børn reagerer. Efter hvert kapitel er er der refleksionspørgsmål.

En særdeles fin bog bog om et vigtigt emne, hvor det er tydeligt at forfatterne har god viden om emnet og forstår at formidle det videre til læseren. De skriver i øjenhøjde til forældre, men især til fagpersoner. Den er god som en "allround bog" til at få sat ord på svære tanker og følelser, og finde hjælp i situationer, der måske føles komplekse i familien. Børn får også stres og skal have hjælp til at mestre det sammen med voksne, som ser hvad barnet har behov for.

To andre gode danske bøger som også handler om børn og stress er Styrk dit barns karakterBørn og stress og Børn og stress af John HalseTo andre gode danske bøger som også handler om børn og stress er Styrk dit barns karakter og af John Halse.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 21. juli 2015

af

af

Heidi Friborg Christophersen

d. 21. juli 2015