Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tro, håb og gorgonzola


Beskrivelse


Anton og nabopigen Molly vil finde den perfekte mand til Antons mor. Antons mor er ostehandler, og hun er vild med skuespilleren Don Amore. Så ham skal de have fat i. Men tror du, det er nemt og uden komplikationer?

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. aug. 2013

af

af

Bo Knudsen

d. 9. aug. 2013

Fornøjelig højtlæsning, hjemme eller i "fritteren", for de ca. 6-9-årige. Humoristisk forside og bagsidetekst anslår tonen.

Anton og nabopigen Molly vil finde den perfekte mand til Antons mor. Antons mor er ostehandler, og hun er vild med skuespilleren Don Amore. Ham skal de have fat i, og så går den vilde jagt med masser af forviklinger. De to børn ender med at få kidnappet Don Amore vha. en ladcykel og en ost, og så viser det sig, at moren hellere vil have pizzamanden Pappa. Voksne er ikke lette at blive kloge på! Det er også et slags tema i denne sjove historie med en handling, der både er karikeret og rablende men samtidig har hovedpersoner, som de lyttende børn let kan identificere sig med. De s/h tegninger passer fint. Lars Daneskov er journalist og kendt fra radio og tv. Han har skrevet bøger for både voksne, unge og yngre børn. Kun Godmorgenhistorier, 2008, er for nogenlunde samme aldersgruppe.

Anton er, selvom historien er mere kulørt og karikeret, i familie med Villads i Villads fra Valby, 2010, og Tiberius i fx Tiberius Tudefjæs stikker en løgn, 2012. Pernille Lykkegård illustrerer også både "Anton" og "Tiberius".

Sjove højtlæsningsbøger kan vi, efter min mening, ikke få nok af. Og her er en vellykket én. Handlingen går derudaf, rablende og langt fra realistisk. Alligevel er der genkendelighed og mulighed for identifikation.


litteratursiden.dk

d. 18. dec. 2013

af

af

Litteratursiden

d. 18. dec. 2013

Herlig oplæsningsbog for de 5-9 årige, der er til tempo, gode grin og et boblende sprog. Når nu bøgerne om Virgil, Vitello eller Villads fra Valby for længst er læst højt, hvilke bøger er det så, man ...


Weekendavisen

d. 20. sep. 2013

af

af

Emil Blichfeldt

d. 20. sep. 2013