Bøger / faglitteratur

Tro mod politik : kristne værdier - byggesten til en politisk etik


Beskrivelse


Forfatteren redegører for forholdet mellem tro, mod og politik. Han argumenterer for at forkyndelse og politik hænger tæt sammen, da et hvert menneske er borger i et samfund og dermed et politisk væsen - også præsten.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. okt. 2019

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 29. okt. 2019

At være kristen forpligter politisk. Det argumenteres der for i denne debatbog om forholdet mellem tro og politik i Danmark, som også handler om det mod der skal til, for at tale magthaverne imod fra en prædikestol. Til interesserede i brydningen mellem det sekulære og det religiøse.

Debatbog der argumenterer for ikke at adskille tro og politik fra det offentlige rum. Tro kræver tværtimod politisk engagement og politik kræver visioner. Anders Gadegaard pointerer, efter Luthersk forskrift, at tro og politik i magtfordelingen, ikke må sammenblandes. En række realpolitiske emner belyses, fx højrenational kristendom, civil ulydighed, krig, socialforsorg, ulandshjælp og menneskerettigheder. Sidste del indeholder 10 prædikener afholdt i Vor Frue Kirke i København, hvor Gadegaard er domprovst. De handler bl.a. om pligt og tro, næste- og fjendekærlighed og magt; og indrager emner som Danmark i krig, palæstinakonflikten, hjemløse og klimakrisen.

Meget velskrevet bog der kommer godt rundt om sine emner og sætter mange tanker i gang. Er skrevet i et lettilgængeligt sprog, uden på nogen måde at miste dybde. Der er nogle meget velfunderede tanker på spil her, qua Gadegaards store erfaring som præst. Vil egne sig fremragende til studiekredse.

Om samme emne fx Religion i det offentlige rumGud og hvermand - en bog om tro og politikEksistens og religionSøren Krarup og hans tidOm verdslig øvrighed og Gud og hvermand. Læse fx også Eksistens og religion om Hannah Arendt, Søren Krarup og hans tid og Luthers Om verdslig øvrighedOm samme emne fx Religion i det offentlige rum og Gud og hvermand. Læse fx også Eksistens og religion om Hannah Arendt, Søren Krarup og hans tid og Luthers Om verdslig øvrighedOm samme emne fx Religion i det offentlige rum og Gud og hvermand. Læse fx også om Hannah Arendt, Søren Krarup og hans tid og Luthers Om verdslig øvrighedOm samme emne fx Religion i det offentlige rum og Gud og hvermand. Læse fx også Eksistens og religion om Hannah Arendt, og Luthers Om verdslig øvrighedOm samme emne fx Religion i det offentlige rum og Gud og hvermand. Læse fx også Eksistens og religion om Hannah Arendt, Søren Krarup og hans tid og Luthers .


Kristeligt dagblad

d. 12. nov. 2019

af

af

Thomas Reinholdt Rasmussen

d. 12. nov. 2019


Weekendavisen

d. 22. nov. 2019

af

af

Jens Bærentzen

d. 22. nov. 2019


Præsten

Årg. 110, nr. 5 (2020)

af

af

Malene Freksen

Årg. 110, nr. 5 (2020)


Religion

2020, nr. 1

af

af

Allan Poulsen (f. 1951)

2020, nr. 1