Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Tro og traditioner


Beskrivelse


Mølleholmskolen har 27 stk. fra tidligere fællessamling.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Hans-Christian Uth

2007

Undervisningsmateriale til kristendoms- og danskundervisningen på 8.-9. klassetrin. Elevbøgerne vil også kunne anvendes til unges selvstændige opgaver.

Materialet består af fire dele: En elev-temabog Skabelsen, som kort ridser de tre monoteistiske religioner op, fortæller om deres hellige skrifter, og dernæst behandler udvalgte beretninger fra skrifterne. Den afsluttes med to kapitler om hhv. religionernes forhold til videnskaben og om religionens rolle i tre af Dronningens gobeliner. En elev-bog Tro og traditioner, som behandler ritualer, højtider, leveregler og centrale begreber i religionerne. Begge bøger rummer identiske registre, som gør det meget enkelt at finde hvad man søger. Elev-bøgerne består af en énspaltet brødtekst suppleret med skriftcitater, et meget relevant og varieret billedmateriale, leksikonoplysninger i tekstrammer, samt diskussionsoplæg efter hvert kapitel. I diskussionsoplæggene henvises til materialets tredje del: Litterære tekster, som er et udvalg af ældre og nyere dansk litteratur knyttet til hhv. Skabelsen og Tro og traditioner. Udvalget er meget relevant og varieret, og det er forsynet med forfatter- og tekstoplysninger samt ordforklaringer. Materialets fjerde del udgøres af et vejlednings- og kommentarmateriale.

Lignende materiale findes ikke.

Man fristes til at kalde dette materiale genialt; lignende er ikke set før - og dog er idéen så logisk, så oplagt og så vel gennemført. Det tilgodeser en lang række af de "Fælles Mål" for kristendomskundskab og dansk.


Folkeskolen

Årg. 124, nr. 25 (2007)

af

af

Heidi Friborg Christophersen

Årg. 124, nr. 25 (2007)


Bogmarkedet

Årg. 153, nr. 21 (2007)

af

af

Pernille Arvedsen

Årg. 153, nr. 21 (2007)


Præsteforeningens blad

Årg. 97, nr. 41 (2007)

af

af

Torsten Dam-Jensen

Årg. 97, nr. 41 (2007)