Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Trolde i Ådal


Beskrivelse


De tre trolde i Ådal fanger Mor Ræv, fordi de vil bruge hendes pels. Men pelsen er dårlig, så de vil holde hende fanget, indtil pelsen er blevet fin.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. aug. 2010

af

af

Karsten Boll

d. 24. aug. 2010

De to titler Trolde i Ådal og Befri Mor Ræv er 3. og 4. del af en serie. De skal læses i rækkefølge og kan læses fra midten af 1. klasse. De knytter sig til universet, som Lene Møller har skabt omkring Ådal. Læsetræning med lydrette og lydnære ord for begynderlæsere.

Troldene i Ådal opdager en rævehule og vil fange Mor Ræv for at bruge hendes pels. Det lykkes for dem, men ræveungerne Rif og Raf har set det. I Befri Mor Ræv arbejder de intenst på at grave sig ind i troldehulen, hvor det til sidst lykkes for dem at befri Mor Ræv. Forfatteren holder sig fint til universet omkring Ådal, som både har lærebøger til begynderdansk, samt andre supplerende titler i serien Lydret dingo. Ræveungerne Rif og Raf er introduceret i Ræve i Ådal og Rif og Raf i Ådal (09/44). Lydret dingo er beregnet til læsetræning og med let-tal på henholdsvis 14 og 12 er her to veltilrettelagte titler til formålet. Dog generer det mig stadigt, at man sætter punktum foran ledsætninger, og efterfølgende starter med "Og". Illustrationerne følger fint tekstens indhold og er dermed med til at fremme forståelsen.

Forfatterens bøger om Pipin, Sisi og Nina Kanin i serien Lydret dingo foregår i Ådal. Ellers er der bøgerne om Sif og Søs af af Helle Dyhr Fauerholdt.

Gennemarbejdet supplerende materiale til begynderlæsningen, som sagtens kan læses uden læsebogen om Ådal.