Bøger / skønlitteratur til børn / rim

Trolderim


Beskrivelse


Billedbog. Ni forrygende fortællende rim om trolde, hekse, prinsesser og andet godtfolk fra eventyrernes verden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. mar. 2009

af

af

Ulla Møller

d. 5. mar. 2009

For eventyr- og spændingshungrende 5-8-årige der ikke lader sig kyse af af uhygge og gys.

Lotte Salling har skrevet en række rimede billedbøger for børn. Hun arbejder som foredragsholder om børns sprogudvikling bl.a. gennem børnelitteraturen, og en af hendes seneste udgivelser Aktive fortællinger, rim og remser afspejler hendes engagement. Trolderim er en samling fortællende rim alle med rod i folkeeventyrets konventioner og persongalleri. Der bliver ikke sparet på effekterne, der ryger et hoved her og et øje der, og det sidste opslag får det til at krible af skrækblandet fryd. De fleste af fortællingerne har som folkeeventyret en klar morale om at hjælpsomhed og ærlighed bliver belønnet. Rimene er rytmiske og velfungerende, og det er en ren fornøjelse at læse dem op. Flemming B. Jeppesen som bl.a. er kendt for illustrationerne til en H.C. Andersen-udgave har illustreret lige så forrygende. Heller ikke han sparer på effekterne i de sirligt udførte tegninger der fortrinsvis er holdt i mørke farver, hvor klare farvestrejf pludselig lyser op. Ligesom teksten er billedsiden en ren fryd for både tilhører og oplæser.

Lotte Salling er tydeligt inspireret både af folkeeventyret og af klassiske danske børnerim. Hun kender sine rødder, men hun tør give slip, være sig selv og give både eventyr og rim sin personlige fortolkning.

En meget flot billedbog hvor tekst og illustration spiller sammen og supplerer hinanden. Det er en af den slags bøger der vil blive læst igen og igen.