Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Troldmænd og hekse


Beskrivelse


Kort beskrivelse af gamle dages overtro. Fra 7 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Erik Boas Pedersen

2008

Bogen henvender sig til skolens første læsere i 1.-2. kl. (fra ca. 7 år) Udover til dem, der decideret søger og efterspørger dette stof, kan bogen anvendes i læsetræningsforløb som faglig alternativ til skønlitteraturen.

Serien er letgenkendelig i format, appellerende forside og klar serieangivelse. Det faglige indhold er i sagens natur begrænset, men præsenterer dog en basal basisviden på stofområdet. Orddelinger er klart markeret ved lodrette streger. Illustratoren er bredt kendt som skaber af Taynikma-serien, der som denne er illustreret i manga-stil.

Der findes en del flotte, illustrerede fagbøger om troldmænd og hekse, som tekstmæssigt henvender sig til ældre børn, men hvor billederne klart har en attraktiv fascinationskraft på yngre. Denne bog supplerer så med en letlæselig og forståelig tekst for omtalte målgruppe.

Tema, tekst og illustrationer bevæger sig inden for et område, der kraftigt appellerer til mange i målgruppen. Billederne åbner for et kendt univers, og teksten giver et første fagligt indtryk, der kan nuanceres og bygges videre på senere i dannelses- og uddannelsesforløb med andre titler inden for området.