Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Troldmanden fra Rondo


Beskrivelse


Fantasy. Leo og Mimi besøger igen den fantastiske og spændende parallelverden Rondo. Via en gammel spilledåse bliver de overført til den fremmede verden, hvor de skal frelse landet fra den ondskabsfulde og dødbringende Blå Dronning.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. apr. 2011

af

af

Vera Hollerup

d. 18. apr. 2011

Denne bog, der er 2. bind i en serie, henvender sig til fantasylæsere fra 11 år. Forfatteren er i forvejen kendt for adskillige fantasyserier. Den eventyragtige forside signalerer med al tydelighed både indhold og målgruppe. Bogen kræver derfor ingen speciel formidling.

Forfatteren har tidligere udgivet fantasy-serierne Deltora og Rowan. Denne nye serie er klart bedre end de førnævnte. Leo og Mimi har deres faste roller i parallelverdenen Rondo. Indgangen til denne verden er en magisk spilledåse. Børnene er nødt til at besøge Rondo regelmæssigt for at vise, at de hører hjemme her. De føler sig forpligtede til at frelse landet fra den farlige og ondsindede Blå Dronning. De tager nu sammen med Leos gamle ven, Mahogni, ud på en farlig færd for at finde troldmanden Bing. Plottet er mere originalt, og personskildringerne er en anelse mere dybtgående i forhold til de førnævnte serier. Det er en meget fantasifuld og velskrevet bog. Sproget er flydende og mundret med gode replikskifter. Tempoet er fint vekslende med actionsekvenser og mere fredsommelige stunder.

Der er mange fantasy-bøger for denne aldersgruppe, som omhandler parallelverdener og portaler mellem disse og realverdenen. Anbefales kan Maud Mangolds fantasy-serie Det skjulte land (2001-2002).

Det er en elementært spændende fantasy-bog skrevet i et enkelt og velfungerende sprog.Den fine eventyrstemning og det interessante persongalleri gør bogen til et must for alle i aldersgruppen 11-13 år.