Bøger / skønlitteratur / roman

Troldmanden fra Waterloo : spændingsroman


Beskrivelse


En amerikansk medicingigant er truet af finanskrisen, men kan måske reddes af et nyt genmanipuleret medicinpræparat. Privatdetektiven Harry og it-eksperten Mikkel bliver hyret til at undersøge medicinens bagmænd.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2009

af

af

Lene Kristiansen

d. 1. okt. 2009

Spændingsbog nr. 4 fra danske Ole Clifford, og i den bedre ende af skalaen. For de, der kan lide Grisham, Crichton og andre med traditionel, kontant spænding og aktuelle problemstillinger.

Et hyggeligt gensyn for læsere af Cliffords bøger, for privatdetektiven Harry og IT eksperten Mikkel bliver her hovedpersoner i nye problemer for medicinalgiganten, amerikanske GlobalChem. Finanskrisen har fået firmaets aktier til at styrtdykke, og bestyrelsesformanden ser sin redning i tilbuddet fra et firma, der lover banebrydende nytænkning indenfor genmanipuleret medicin. Eneste problem er, at det ikke fremgår, hvem der stå bag, og om forskningen er moralsk og etisk forsvarlig. Det fører Harry og Andreas rundt i Europa og afdækker foruden manipulation med patenter også forskning i designerbørn og genetisk reparation. Clifford har lavet en grundig researcht, men falder også lidt for ofte for fristelsen til at dele sin detaljerede viden med sin læser, og det får fremdriften til at hænge lidt i bremsen. Når det er sagt, har han også skruet en effektiv og spændende historie sammen, uden politisk stillingtagen iøvrigt og ret fantasifuld (håber jeg), hvor idealismen ikke kan leve uden egoisme og dem, der sidder på pengekassen.

Genteknologi er også temaet i Next og De ti herskere af hhv. Crichton og C. Mørk.

Effektiv og traditionel spændingsroman i den bedre halvdel om genmanipulation. Et godt bud til lånere af Dan Brown, Grisham og Crichton.


litteratursiden.dk

d. 26. okt. 2009

af

af

Arne Larsen

d. 26. okt. 2009

Medicinalindustriens og forskningens etik og moral inden for kloning og genforskning sættes til debat i denne tankevækkende Science thriller .. Det kæmpestore medicinalfirma GlobalChem har dybe probl...


Berlingske tidende

d. 4. dec. 2009

af

af

Mette Strømfeldt

d. 4. dec. 2009