Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Troldmandens plan


Beskrivelse


Fantasy. Morgengry er igen på Jorden sammen med Fem og Koko. De skal tilbage til Stridsdal for at bekæmpe den onde troldmand Trodsig. Han vil nemlig lukke dæmonerne ud af Afgrunden, så de kan ødelægge Jorden og Skypaladset i Himlen. Mon det lykkes for de tre venner?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. sep. 2014

af

af

Vibeke Axelsen

d. 11. sep. 2014

Bogen kan læses af børn fra ca. 9 år. Det vil være en stor fordel, at de har læst de fire foregående i serien.

Denne bog er den første i anden del af serien Den gyldne skål. Første del af serien består af fire bøger. Det kommer anden del også til. I første kapitel får læseren et hurtigt resumé af første del. Morgengry er nu vendt tilbage til Skypaladset i himlen, men hun savner sine to nære venner drengen Fem og aben Kokoro og drager derfor af sted til Jorden igen. Hun møder vennerne, og de tager af sted for at stoppe troldmanden Trodsig, der vil hævne sig på dem, fordi de vandt over ham. Han vil befri alle dæmonerne, der bor i Afgrunden. Det kommer der en meget spændende fortælling ud af. Hovedhandlingen er, at de møder og overvinder et ækelt monster, fra hvem de befrier en ung kvinde. Da bindet slutter, er de tre på vej tilbage mod Stridsdal, hvor Trodsig huserer. Teksten er tydeligt trykt og sproget er velskrevet. Illustrationerne er der mange af, og de er farvestrålende, flotte, "indbydende" og velvalgte.

Serierne Elverdronningens børn, Katla & Knøs og de foregående fire bind i Den gyldne skål er oplagte at sammenligne med i både genre, indhold, læsemæssig sværhedsgrad og layout.

Genren er meget populær hos målgruppen. Denne første bog i anden del af serien lever fuldstændig op til den høje kvalitet, som de foregående har. Læserne får en god læseoplevelse, og de vil få svært ved at vente på de tre sidste bind.