Bøger / skønlitteratur til børn

Troldsuppe : en troldebog


Beskrivelse


Det er efterår, og troldemor Æna skal lave sin magiske troldsuppe, som hele troldefamilien bidrager til med hver deres specialiteter. Kun Rolla Sukkertrold vil ikke være med, for hun er meget kræsen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. maj 2012

af

af

Lone Rahbek Christensen

d. 30. maj 2012

Troldsuppe er velegnet til højtlæsning for børn fra 4-7 år. Historiens personer præsenteres på bogens første og sidste sider, så nye læsere kan begynde her. Bøgerne i serien kan fint læses uafhængigt af hinanden.

Troldsuppe er 9. del i billedbogsserien Troldeliv. Det er efterår, og troldemor Æna skal lave troldsuppe, og hele troldefamilien bidrager med hver deres specialitet. Kun Rolla Sukkertrold vil ikke være med, for hun er meget kræsen. Til sidst viser det sig dog, at det netop er Rollas honning, som ender med at gøre suppen magisk. Bogen er endnu en vidunderlig og lun historie om den herlige troldefamilie, og denne gang handler det om, at det er godt at være sammen om noget, og at ingen kan undværes. Som i seriens øvrige bind er tekst og tegninger tilsammen en meget helstøbt oplevelse. Sissel Bøe har skrevet teksten, som er humoristisk, lun og levende med meget dialog. Peter Madsens illustrationer er i den velkendte runde, glade streg og i varme naturfarver.

Troldsuppe er fuldt på højde med seriens øvrige bind. Der findes mange andre billedbøger om trolde, og af billedbogsserier om trolde kan nævnes Rolf Lidbergs troldebøger og Susan Bach Andersens bøger om Hopla. Personligt foretrækker jeg absolut Troldeliv-serien.

Dejlig varm historie, som hele familien kan samles om.