Bøger / faglitteratur

Tronfølgernes polarrejse


Beskrivelse


Om de 3 skandinaviske tronfølgers rejse i Polarhavet, til Svalbard og Grønland. De formidler deres oplevelser og engagement for områderne i nord og de klimaudfordringer, vi står over for. Med på rejsen er 3 forskere, der hjælper med forståelsen af klimaændringerne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. dec. 2009

af

af

Tove Delica

d. 7. dec. 2009

Læsere med interesse for klimaforandringer og polaregnene og deres fremtid vil have interesse i denne bog. Forsiden er et dejligt billede af de 3 nordiske tronfølgere, og er ikke helt dækkende for det ret seriøse indhold. Læsere med interesse i det mere traditionelle kongestof vil blive skuffede.

Det er en meget smuk bog, flot tilrettelagt med det ene smukke billede efter det andet af de helt specielle egne, der er så truede af klimaændringerne. Bogen er et fællesprojekt mellem Kronprins Hakon, Kronprinsesse Victoria og Kronprins Frederik. De tre unge mennesker har på polartogter til Svalbard og Grønland ved selvsyn oplevet, hvad der sker lige nu med de fantastiske områder, og de fortæller i hver deres afsnit om deres tanker, drømme og bekymringer. Ind imellem er der vægtige, og ret svære afsnit af 3 polarkyndige forskere. Disse afsnit er tætskrevne og informationstunge, mens tronfølgernes tekst i sagens natur er mere ligefrem og letlæst.

Jeg kender ikke andre bøger, der omhandler polaregnenes klimaændringer på samme måde som denne.

Bogen er primært en bog om polaregnenes klimaforandringer, men med den specielle vinkel, at emnet er formidlet via de tre tronfølgere. Dette kan måske lokke flere læsere til, men man skal være mere interesseret i emnet end i kongehusene for at få fuldt udbytte af bogen. De smukke illustrationer kan dog også nydes, og de fortæller meget.