Bøger / faglitteratur til børn

Tropekolonier


Beskrivelse


Engang havde Danmark kolonier, blandt andet i Asien, Afrika og Amerika. Her kan du læse om, hvorfor man havde kolonier, hvordan man levede der, og hvorfor man ikke har dem mere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. nov. 2018

af

af

Karsten Boll

d. 22. nov. 2018

Engang var Danmark større. Danmark havde kolonier. Det var steder rundt omkring i verden, der hørte til Danmark. Nogle af dem lå i troperne. Danmark havde tropekolonier i Asien, Afrika og Amerika. For 9-12 år.

Som indledning fortælles om de lande og steder, der engang har tilhørt Danmark, men bogen sætter fokus på de områder, der lå i troperne - Trankebar, Guldkysten og De Vestindiske Øer. Først beskrives Trankebar med fortet Dansborg. Herfra købte man mange forskellige ting som krydderier og stof, der ikke kunne købes i Danmark. Dernæst omtales Vestindien i det Caribiske Hav, hvor koloniseringen først lykkes anden gang. Her dyrkede man tobak og sukker i store plantager. Manglen på arbejdskraft fik Danmark til at interessere sig for Afrika. Guldkysten, som nu hedder Ghana, blev den største danske koloni ud over Grønland. Trekantssejladsen mellem Guldkysten, hvor slaver til Vestindien var det væsentligste og varer fra Vestindien til Danmark omtales. Efter hvert område fortælles om, hvornår og hvorfor Danmark solgte kolonier og lidt om, hvordan der er i dag. Sværhedsgrad er lix 30. Stor typografi i brødtekst med tekstbokse og mange billeder.

Fin fagbog om emnet med velvalgte illustrationer.

De vestindiske øerDansk VestindienDanmarks tropekolonierDanske tropekolonier, Dansk Vestindien og forfatterens egen Danmarks tropekolonier samt Danske tropekolonier af Peter Bejder er andre bud på emnetDe vestindiske øer, og forfatterens egen Danmarks tropekolonier samt Danske tropekolonier af Peter Bejder er andre bud på emnetDe vestindiske øer, Dansk Vestindien og forfatterens egen samt Danske tropekolonier af Peter Bejder er andre bud på emnetDe vestindiske øer, Dansk Vestindien og forfatterens egen Danmarks tropekolonier samt af Peter Bejder er andre bud på emnet.