Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tror du på spøgelser?


Beskrivelse


Tæt ved campingpladsen, hvor Emil og Oskar er på ferie ligger et slot, hvor der for mange år siden boede en ung pige, som styrtede ud af tårnvinduet. Nu siges det, at pigen går igen som spøgelse på slottet ved fuldmåne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. juli 2008

af

af

Jesper Holtoug

d. 16. juli 2008

Spændende lystlæsning for 7-10-årige. Mest oplagt til selvstændig læsning, men jeg har desuden med stort held afprøvet den som højtlæsning for min private 7-årige medlektør, som efterfølgende selv har læst den flere gange. Her er tale om en "hygge-gyser" - ikke alvorligt skræmmende, men alligevel mystisk og pirrende nok til at fastholde læseren hele vejen igennem. Forsidebillede og serietitel er rigeligt til at lokke bogen ned fra hylden - ingen yderligere formidling er nødvendig.

Den prisbelønnede forfatter er især velkendt for sine gode bøger for noget ældre aldersgrupper, men viser sig også at kunne håndtere letlæsningsgenren. Historien som sådan er ganske konkret og ligetil. Man kender udmærket "forretningsgangen" i denne form for børnegysere, hvor hovedpersonerne rykkes ud af de trygge rammer og afprøver egne grænser. Hvad rækker modet til, når det bliver rigtig mørkt og uhyggeligt? Det interessante her er, at man kun til en vis grad får løst mysteriet. Der er stadig spørgsmål, som ikke er besvaret. De fine, klare stregtegninger har en forsonende "u-uhyggelig" funktion.

Der findes mange børnegysere i denne stil, hvor et par børn er på tur med forældrene og pludselig udsættes for udfordringer, som får læseren til at overveje: Hvordan ville jeg selv reagere her? Denne bog er klart over gennemsnitligt niveau med sit afvekslende sprog og stilfærdige tone af suspense.

En fin, medrivende og ikke alt for skrækindjagende gyser i læse-let-afdelingen.