Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tror du på zombier?


Beskrivelse


Max fortæller, der er set en zombie ind i byen. Det tror Oskar og Emil ikke på, men en aften møder de en uhyggelig dame. Er hun en levende død?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. nov. 2011

af

af

Mads Overmark

d. 28. nov. 2011

Bogen henvender sig til børn i 2.-3. klasse og kan anvendes som en del af et læsekursus, med emner som gys og overnaturlige væsner eller som fritidslæsning. Dens mystiske og åbne slutning kan også anvendes til meddigtning.

Den fjerde bog om Oskar og Emil. Drengene er på ferie og møder den lidt ældre Max, som er ekspert i zombier, og overbevist om at de findes. Oskar og Emil er ikke sikre, men efter en tur i biografen og en film om zombier samt fund af en ulækker hat og et skæbnesvangert møde med en uhyggelig dame på vejen hjem, ændrer de mening. Og da læseren tror, at vi er sikkert i havn, tager historien en drejning. Fortællingen er skrevet fortrinsvis i korte hovedsætninger og handlingen er så enkel, at begynderlæseren kan overskue den. Uhyggelige film og en løbsk fantasi kan de fleste børn forholde sig til. Alle illustrationer er i farver og sammen med teksten skabes en effektfuld helhed. De kan også bruges til at repetere indholdet. Forsiden er uhyggelig, og skal nok lokke genrens tilhængere til.

Bøger til at skræmme livet af begynderlæseren er der mange af, men historier om zombier henvender sig oftest til lidt ældre læsere fx Den hvide zombie og Gespenst.

Regulær uhygge til små drenges læsetræning, underholdning og manddomsprøve.