Bøger / skønlitteratur / roman

Troskabens bånd


Beskrivelse


Familien Ingham lever i harmoni på deres gods Cavendon Hall. En dag voldtages familiens 17-årige datter Daphne, og hun bliver med barn. Hvordan skal æren og positionen bevares? Redningen bliver et ægteskab med den velhavende Hugo Stanton.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. sep. 2014

af

af

Merete Trap

d. 18. sep. 2014

Dette er 1. del af en ny serie af den legendariske forfatterinde Barbara Taylor Bradford (BTF). Denne gang med udgangspunkt i det engelske aristokrati. BTF har en fast læserskare af primært kvinder, og bogen kræver ingen formidling.

Året er 1913 og på godset Cavendon Hall, bor familien Ingham, med faderen Charles Ingham, 6. jarl af Mowbray, som overhoved. Familien har en trofast stab af tjenestefolk, styret af familien Swann, og de to familier har været knyttet sammen af "troskabens bånd" i over 160 år. En dag overfaldes og voldtages én af Inghams smukke døtre, Daphne, i skoven, og idyllen ødelægges. Daphne er gravid! Hvordan skal hun nu blive gift med en hertug og hvordan skal de bevare deres position i det engelske aristokrati? Redningen viser sig at blive Hugo Stanton, en fjern slægtning, der vender hjem og forelsker sig i Daphne. Men en krig er på vej, og udefra kommende farer truer også den harmoniske familie. Bogen er et velfungerende produkt, den er velskrevet og underholdende, selv om den til tider kan henfalde til lidt for meget pænhen og dydighed. BTF er manifesteret som en stærk forfatterinde indenfor genren.

Kan sammenlignes med romaner af fx Danielle Steel og Barbara Bickmore. Kan også sammenlignes med forfatterens egen Ravenscar dynastiet, 2008.

Man kan mene, hvad man vil om Barbara Taylor Bradfords romaner, men hvis man er til aristokrati, dånende og dydige kvinder og stærke gentlemen, så er der underholdning for alle pengene.