Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Truck Troels - den gyldne BMW


Beskrivelse


Troels kører både i politibil, i Falckbil og i brandbil, fordi han er med til at finde "den gyldne BMW", som er blevet stjålet fra en af hans fars venner. Mon de finder bilen?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2019

af

af

Jeanette Pejtersen

d. 2. maj 2019

Tre nye bøger om Truck-Troels, som elsker alt med motor og hestekræfter. Kan læses, hvis man er 8-9 år.

I "Troels kører traktor" hører vi om Troels, som er på ferie hos onkel Jan. Troels får lov til at pløje marken sammen med Jan i hans store traktor. I "Troels kører veteranbil" hører vi om Troels, som er med sin far ude at se på veteranbiler, og han får lov til at køre med i en vildt sej og meget speciel sportsvogn. I "Den gyldne BMW" hører vi om Troels, som både kører med i en politibil, en Falckbil og en brandbil i kampen om at finde "den gyldne BMW", som er blevet stjålet. Bøgerne er delt ind i kapitler og teksten er sat op i afsnit. Der er illustrationer i farver på en del af opslagene. Bøgerne har hårdt omslag.

Rigtig gode historier med både fart, spænding og hygge. Serien vil appellere til de fleste børn, som godt kan lide biler og fart. Her får de samtidig en god historie i et genkendeligt univers. Illustrationerne hjælper med til at forstå teksten, og de fortæller mere, end der står, fx at Troels' mor går rundt i morgenkåbe og hjemmesko, og serverer kaffe for faren i "Den gyldne BMW".

En anden bog om drenge og biler er fx Ask ser en AudiBiler. Den er lidt lettere end serien om Truck-Troels, og den handler om Ask og hans far, som ser på biler. Man kan også læse en let fagbog om biler, fx Biler, som er i serien "Første fakta"En anden bog om drenge og biler er fx Ask ser en Audi. Den er lidt lettere end serien om Truck-Troels, og den handler om Ask og hans far, som ser på biler. Man kan også læse en let fagbog om biler, fx , som er i serien "Første fakta".