Bøger / faglitteratur / erindringer

Truckerlivet : minder fra en svunden tid


Beskrivelse


Den pensionerede eksportchauffør Poul Erik Hadberg fortæller om hvordan det var at være lastbilchauffør fra den sidste del af 1970'erne til midten af 1990'erne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. nov. 2015

af

af

Henrik H Pedersen

d. 2. nov. 2015

Beretning fra et langt truckerliv som eksport- og langturschauffør på Europas nedslidte veje, bl.a. i det gamle Østeuropa i 1970'erne. For læsere af trucker litteratur og et anderledes liv på landevejen.

Skildring af langturschauffør Poul Erik Hadbergs liv som trucker fra sidste del af 1970'erne og til ind i 1990'erne. Herunder kommer man, som læser, til både at opleve det barske liv på landevejen og især Østeuropa fra før murens fald, Shahens Iran samt borgerkrigen i det tidligere Jugoslavien. Det bliver til historier om afsavn på landevejene og ufrivillige møder med myndigheder, militær og politi, blandt andet i Polen. Desuden skriver Hadberg om arbejdsvilkår under forskellige vognmænd og det særlige sammenhold mellem chaufførerne.

Poul Erik Hadbergs historier giver et fint indblik i den særlige verden befolket af truckere og langturschauffører. Sproglig set er vi ovre i en talesprogslignende jargon fra mandeverdenen. Bogen, som er i A4 hardback format, indeholder masser af fotos fra diverse ture. Udmærket layout og forside som tydeligt signalerer hvad emmet handler om.

Findes en del "Trucker" litteratur, men nærværende bog kan sammenlignes med Vejen til Mellemøsten, Georgia Boy og Løgn og lastbilerVejen til Mellemøsten. Bind 1 : Den sande historieGeorgia BoyLøgn og lastbilerFindes en del "Trucker" litteratur, men nærværende bog kan sammenlignes med Vejen til Mellemøsten, og Løgn og lastbilerFindes en del "Trucker" litteratur, men nærværende bog kan sammenlignes med Vejen til Mellemøsten, Georgia Boy og .