Bøger / faglitteratur / bibliografier

Trumps kontrarevolution


Beskrivelse


Analyse af Donald Trump som udtryk for en senkapialistisk fascisme. Hans valgkamp, "billedpolitik" og indsættelsestale samt nogle af de tendenser og bevægelser i samfundet, der var med til at få ham valgt, belyses.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juni 2017

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 22. juni 2017

Kulturideologisk skrift om valget af Donald Trump som præsident og hvad det siger om vores samfund og demokrati. Til interesserede i analyser af amerikansk politik.

Valget af Donald Trump som præsident kom som en overraskelse for de fleste. I denne bog af Mikkel Bolt belyses nogle af de tendenser og bevægelser i samfundet, der var med til at få ham valgt. I bogen analyseres valget, der argumenteres for at Trump bedriver "billedpolitik", hvor Trump er så bevidst om de billeder han skaber, at indholdet er mindre væsentligt. Trumps tale ved indsættelsen som præsident analyseres og retorikken diskuteres. Bogen er skrevet af Mikkel Bolt der er lektor på kunst- og kulturvidenskab ved Københavns universitet.

Bolts analyser og begrebsapparat stammer fra marxistiske og postmarxistiske tænkere. Hele analysen er således meget politisk farvet, så man skal ikke se bogen som en neutral analyse. Konklusionerne i bogen er at Trump benytter sig af fascistisk retorik og at han i det hele taget bedriver en form for senkapitalistisk fascisme. Bogen skal ses som et politisk farvet kulturideologisk skrift om en drejning i verden hvor demokratiet spiller fallit. Forfatterens holdninger er meget politisk farvede og får lov til at stå forholdsvist unuancerede og uden et bud på egentlige løsninger.

Der findes en del artikler der også kommer med bud på hvorfor Trump kom til magten. Af andre bøger der også er særdeles kritiske over for Trump findes fx Donald Trump.Informationer og udgaver