Bøger / skønlitteratur til børn / eventyr

Trutmund og frømand : 24 små historier om at kysse


Beskrivelse


Billedbog. Der var engang en prinsesse, der kyssede en frø. Sådan starter 24 små kyssehistorier, men de har alle vidt forskellige slutninger, for frøen bliver ikke altid bare til en frø.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. aug. 2016

af

af

Henriette Olesen

d. 2. aug. 2016

Skøn billedbog om hvad der sker, når prinsessen kysser frøen. Til børn fra 4 år, men voksne vil også skraldgrine af de små prinsessehistorier.

Der var engang en prinsesse... Sådan starter alle 24 historier, der handler om at kysse en frø, men har vidt forskellige slutninger. I en historie sætter prinsessen frøen fri igen, i en anden vil prinsen ikke gifte sig med prinsessen og i en bliver prinsessen selv til en frø. Illustrationerne er lavet af Jenz Koudahl.

Bogen er fyldt med humor og sjov. Alle kender historien om prinsessen, der kyssede frøen, men her er der lavet alternative slutninger. Det er så skørt, at det bliver virkelig sjovt. Der er selvstændige prinsesser, barnlige prinser, prinsesser der bliver til frøer og så videre. Illustrationerne er lavet som collager, hvor rigtige billeder er indarbejdet i illustrationerne. Der foregår meget på hver side, hvilket passer perfekt til de små skøre og sjove prinsessehistorier.

Bogen minder lidt om Selv prinsesser prutter, hvor historierne tager udgangspunkt i kendte eventyr.