Bøger / faglitteratur

Tryg til hest : tips og øvelser til ro og rideglæde


Beskrivelse


Hesteguide med gode råd om at være mere tryg i omgangen med det store kraftfulde og sjælfulde væsen en hest er. Til begyndere, til rutinerede, og til dem som drømmer om at genoptage ridningen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 18. dec. 2018

En godbid af en hesteguide med gode råd om at være mere tryg i omgangen med det store kraftfulde og sjælfulde væsen en hest er. Til begyndere, til rutinerede, og til dig som drømmer om at genoptage ridningen.

Med udgangspunkt i egne erfaringer giver forfatterne råd og tips om at omgås heste trygt og ride med glæde. I forordet står: "Det at være utryg ved sin hest er for mange forbundet med et stort tabu. Men fordi hesten fra naturens side er et flugtdyr, indeholder ridning for mange ryttere - også de dygtige og de modige - et element af at udfordre sig selv." Bogen tager fat på denne problematik med en lang række råd og praktiske øvelser. Det gælder om at finde ud i hvilke situationer du i omgangen med heste føler dig i din komfortzone, i bogen kaldt grøn zone, og i hvilke situationer du er i gul zone, hvor du føler dig mere utryg, men hvor der er størst mulig for at lære og udvikle sig. Rød zone er, når en situation er direkte angstprovokerende. Bogen øvelser foregår både fra jorden og fra ryggen af hesten. Merethe Stenner har en rideskole, holder foredrag og har et online-kursus i at være tryg til hest. Medforfatteren Karina Demuth er rytter og hesteejer.

Glimrende hesteguide, hvor jeg tror på det giver god mening at arbejde med sin komfortzone i omgangen med heste uanset, hvor erfaren man selv tror man er.

En anden god hesteguide specielt til voksne ryttere er Tilbage i sadlen.