Bøger / faglitteratur til børn

Tryl med ting


Beskrivelse


Instruktioner i at udføre tryllerier med forskellige ting. Blandt andet at få en tændstikæske til at adlyde ordrer, hvordan man laver en tryllestav der kan skrumpe, og får papirstrimler til at køre i ring. Med portrætter af kendte tryllekunstnere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. aug. 2011

af

af

Lars Larsen

d. 2. aug. 2011

Tryl med Pegani er en ny serie om tricks og illusionsnumre for de 11-14-årige, der gerne vil imponere venner og familie eller bare lure tryllekunstneren kunsten af.

Stephanie Turnbulls navn er knyttet til Små fakta, som kom i midten af 00'erne. Nu har hun kastet sig over tricks og trylleri og de første to bøger i serien handler om illusions- og tryllekunster. Hver bog indeholder 13 opslag med vejledninger og fiduser til nye illusionister og tryllekunstnere, grundige trin for trin-instruktioner, der forklarer formål, forberedelse og fremgangsmåde i tekst og instruktive billeder. Der er tips til at styre showet og skabe den rette stemning af mystik, og mange opslag rummer små portrætter af berømte illusionister og tryllekunstnere. Bøgerne slutter med ordliste, web- og filmlister og register. Selv om det hele ser legende let ud, ligger bøgerne i den sværere ende, og de lægger da heller ikke skjul på, at de mange tricks kræver en del øvelse. Når den er opnået er læseren i stand til at samle delte reb, lave små og store tricks, foretage magiske stunts og optræde med den oversavede dame.

Et godt tilbud til dem, der har brug for mere efter at have læst Magiens håndbøger, 2009, og Politikens store tryllebog, 2006, og set dvd'en Fede trylletricks, 2009.

En ny serie med gode trin for trin-instruktioner suppleret af vejledninger og fiduser til nye illusionister og tryllekunstnere.