Bøger / faglitteratur

Tudors : sex, magt og intriger i Europas mest berygtede kongehus


Beskrivelse


Gennemgår kronologisk de fem engelske regenter af Tudorslægten: Henrik 7. og 8., Edvard 6., Maria Tudor og Elisabeth 1. i perioden 1485-1603.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. nov. 2011

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 16. nov. 2011

Bogen henvender sig til interesserede i populærhistorie og biografier over kendte personer.

Forfatteren (f. 1940) er forfatter, journalist og underviser. Bogen gennemgår kronologisk de 5 engelske regenter af Tudorslægten: Henrik 7. og 8., Edvard 6., Maria Tudor og Elisabeth 1. De regerede i 118 år fra 1485. Især Henrik 8. og Elisabeth 1. er kendt fra bl.a. romaner og film, og forfatterens mål er at give et mere dokumentarisk og realistisk billede af dem. Bogen godtgør, at den ukendte Henrik 7. gennemførte langt mere gennemgribende ændringer end de øvrige. Næsten halvdelen af bogen er helliget Henrik 8. Ikke hans ægteskaber, men en endeløs række af brutale henrettelser, intriger, konflikter mellem katolikker og protestanter mv. Bogen viser, at Tudor-perioden efterlod flere problemer end løsninger: Kirkekamp, vaklende kongemagt og stigende fattigdom. Næsten alle kapitler er forsynet med baggrundstemaer: Datidens England, kirken, adelen, dagligliv osv. Bogen har 8 sider med billeder af regenterne og de vigtigste personer. Bogen er let læst, journalistisk skrevet og udgiver sig ikke for at være en decideret forskning.

Der findes en gedigen mængde fiktion om emnet, på dansk er fx udkommet Philippa Gregorys romaner om Henrik 8. og hans koner. Derimod fra nyere tid ikke et forsøg på en mere historisk korrekt tilgang.

Veldokumenteret og populærvidenskabeligt forsøg på at aflive myter om et populært emne for film, romaner mv.


litteratursiden.dk

d. 23. jan. 2012

af

af

Henriette Olesen

d. 23. jan. 2012

Magtmisbrug, mord, intriger og sex - Tudortiden er uden sammenligning den mest berygtede periode i det engelske kongehus. Ingen periode i Englands historie har været mere blodig og fyldt med intriger ...


Berlingske tidende

d. 3. jan. 2012

af

af

Bent Blüdnikow

d. 3. jan. 2012


Kristeligt dagblad

d. 24. jan. 2012

af

af

Dorte Remar

d. 24. jan. 2012


Weekendavisen

d. 9. dec. 2011

af

af

Helle Merete Brix

d. 9. dec. 2011